ДРАГИ ЗРЕЛОСТНИЦИ, МОЖЕТЕ ДА СТАНЕТЕ СТУДЕНТИ ОЩЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2019!

 

На 02.02.2019 г., събота, от 11.00 часа Филологическият факултет на ПУ „Паисий Хилендарски" организира Национално състезание по български език и литература за зрелостници. Освен че ще проверят нивото на своите знания, зрелостниците, които получат отлична оценка, ще могат да се запишат като студенти във Филологическия факултет още с подаването на документите през месец юни в някоя от следните специалности: българска филология, славистика, български език и корейски език, български език и китайски език, български език и руски език, български език и френски език, български език и италиански език, български език и новогръцки език, български език и турски език, български език и история, български език и испански език, български език и немски език, български език и португалски език, български език и гражданско образование.

Състезанието ще се проведе в сградите на Пловдивския университет (залите ще бъдат допълнително уточнени) и ще продължи 3 астрономически часа. Форматът му ще бъде много близък до този на държавния зрелостен изпит (по-подробно за примерните задачи можете да видите ТУК).

Участието в състезанието е БЕЗПЛАТНО, в деня на провеждането му кандидатите трябва да носят само  ЛИЧНАТА СИ КАРТА. Те ще работят по два равнопоставени модула – езиков и литературен. Класирането се осъществява по точки, които се приравняват в оценки от шестобалната система, закръглени до една десета (0,10). При кандидатстване за специалност във Филологическия факултет на Пловдивския университет получената отлична оценка от състезанието ще е със статут на балообразуваща и няма да зависи от оценките на матурата (стига последната да бъде успешно издържана).

В рамките до 15 дни след провеждането на изпитния формат резултатите ще бъдат обявени на сайта на Филологическия факултет.

Регистрацията за състезанието приключи!

 

Списък с регистрираните участници и разпределението им по зали