« Back

Резултатът от Благотворителното събитие Ola Española

Както беше предвидено, освен удоволствието от танци, музика и презентации, участниците в събитието се обединиха и около идеята да подпомогнат болни деца от ВМИ - Пловдив. За Хематологично Отделение към Детска Клиника на ВМИ, Закупихме:

  • 21 детски книжки на стойност 60 лева, осигурени със значителна отстъпка от издателство Colibri
  • Специфични медикаменти на стойност 240 лева, необходими на децата след лечение с химиотерапия, за които държавата не отпуска средства.
(Апаратът за белодробно отделение беше вече закупен, затова купихме медикаменти за онкоболните дечица)
 
Днес 13.03.2017 г. (понеделник) студентите лично раздадоха книжките на децата, подариха им усмивка и надежда, а утре ще занесат и лекарствата в отделението, които днес поръчаха (те са специфични и ги няма в наличност).
 
Денят беше изключително емоционален и остави трайна следа у всеки един от нас. Благодаря на всички за подкрепата и за вярата в доброто!
 

ДРАГИ ЗРЕЛОСТНИЦИ, МОЖЕТЕ ДА СТАНЕТЕ СТУДЕНТИ ОЩЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2017!

 
На 18.02.2017 г., събота,  от 11.00 часа Филологическият факултет на ПУ „Паисий Хилендарски" организира Национално състезание по български език и литература за зрелостници. Освен че ще проверят нивото на своите знания, зрелостниците, които получат отлична оценка, ще бъдат приети за студенти във Филологическия факултет в някоя от следните избрани от тях специалности: българска филология, славистика, български език и корейски език, български език и китайски език, български език и руски език, български език и френски език, български език и италиански език, български език и новогръцки език, български език и турски език, български език и история.
Състезанието ще се проведе в сградите на ПУ (залите ще бъдат допълнително уточнени) и ще продължи 3 астрономически часа. Форматът му ще бъде много близък до държавния зрелостен изпит (по-подробно за примерните задачи можете да видите ТУК).
Участието в състезанието е БЕЗПЛАТНО, в деня на провеждането му кандидатите трябва да носят само  ЛИЧНАТА СИ КАРТА. Те ще работят по два равнопоставени модула – езиков и литературен. Оценяването ще става по точкова система, а резултатите ще се приравнят към шестобалната система. Те не зависят от оценката, която  ще получи зрелостникът на матурата (стига тя да е положителна).  В рамките до 5 дни след провеждането резултатите ще бъдат обявени на сайта на Филологическия факултет.
 
Срокът за регистриране за участие в състезанието е до 15.02.2017 г. включително.