ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА ЗА КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ НА ФИЛОЛОГИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ ПРИ ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"                         "ЕДИН ФАКУЛТЕТ - МНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ"

« Back

Състезание по руски език за зрелостници „Я знаток русского языка”

На 8 февруари 2019 г. в СУ „Максим Горки” , гр. Стара Загора с любезното съдействие и подкрепа на директора на училището госпожа Марияна Пенчева се проведе Състезанието по руски език за зрелостници „Я знаток русского языка” -  реализация на инициативата на Катедрата по руска филология в рамките на Кандидатстудентския календар с инициативи - 2019 на Филологическия факултет.  

Състезанието за зрелостници „Я знаток русского языка” ще се проведе и в гр. Бургас на 18 февруари 2019 г. от 12.00 ч. в ГЧЕ „Васил Левски” и на 28 февруари 2019г. от 14.00 в Природоматематическата гимназия „Акад. Б. Петканчин”- гр. Хасково. Успешно представилите се участници могат да бъдат приети за студенти във Филологическия факултет / в специалностите Руска филология и Български и руски език/ без необходимост от полагане на конкурсен изпит или държавен зрелостен изпит по руски език.  С получена оценка от Състезанието  Отличен / 5,50/ и по – висока участниците могат веднага да се запишат в желаната от тях специалност.  Участието е безплатно. На официална церемония ще бъдат  обявени резултатите и  връчени  награди на отличилите се и грамоти за участие  /за датата и мястото на провеждането ще има допълнителна информация/.

КСК 2018 г. - Предстоящи събития:

No events currently planned