« Indietro

Филологическият факултет очаква кандидат-студенти от Бургас

На 23 февруари 2018 г.  Филологическият факултет на Пловдивския университет  представи новите и традиционните си специалности пред зрелостници и единадесетокласници от Бургас. Средношколците от ГЧЕ „Васил Левски” се убедиха, че Пловдивският университет е отлично място за изучаване на чужди езици както във филологическите специалности, така и в комбинация с бизнес, маркетинг, IT- компетентности.
На 23 февруари се проведе и Състезанието по руски език за зрелостници „Я знаток русского языка”. За трети път в рамките на КСК 2018 на Филологическия факултет се състезаваха  средношколците – русисти /46 ученици в Бургас/. На 1 март Състезанието  ще се проведе и в Хасково, в Природо-математическата гимназия.
Филологическият факултет отново отваря врати за срещи с кандидат-студенти на  24  и 31 март 2018 г. Среща - в 11.00ч. пред паметника на Паисий Хилендарски (пред сградата на Ректората).

На 24 март 2018 г. в 10.30 ч. в 4 аудитория на Ректората ще се състои официалната церемония за връчване на дипломи и сертификати на участниците в Състезанието по руски език за зрелостници „Я знаток русского языка”.