« Обратно

Тържествено отличаване на участниците в състезанието „Я знаток русского языка” в Деня на отворените врати на Филологическия факултет

На 11 март 2017 г Филологическият факултет отвори врати за всички желаещи кандидат-студенти да се запознаят с възможностите за обучение и реализация, които ФФ предлага. На ФФ гостуваха и участниците в Състезанието по руски език за зрелостници „Я знаток русского языка” , които присъстваха на официалната церемония по обявяване на резултатите . 
 
Отличилите се със знания по руски език бяха приветствани от доц. д-р Надя Чернева, заместник-декан на Филологическия факултет и директор на Центъра за руски език и култура на Пловдивския университет, която от свое име и от името на Декана на Филологическия факултет - проф. д.ф.н.Вера Маровска , както и от името на цялото деканско ръководство, от името на Ръководителя на Катедрата по руска филология доц. д-р Ю. Чакърова, поздрави присъстващите  за високите резултати в състезанието и ги увери , че изборът им да учат в Пловдивския университет е правилен и желанието да изучават руския език, руската литература и култура във Филологическия Факултет ще бъде стимулирано - както в аудиториите,така и в извънаудиторното неформално общуване .  
 
Всички участници в състезанието получиха служебна бележка за кандидатстване и грамота за участие от миналогодишните отличници в Състезанието - понастоящем студенти в специалностите Руска филология и Български език и Руски език.  Студентките-русистки първокурснички Гери, Зори и Сюзанна споделиха впечатленията си от академичния живот в Университета и пожелаха на наградените догодина да заемат тяхното място. Бъдещите студенти на Филологическия факултет разгледаха учебните зали на Университета, в Деканата се снимаха с тога и шапка, приемайки предизвикателството да си се представят като дипломирани бакалаври във Филологическия факултет на Пловдивския университет.