« Back

Тържествено връчване на грамоти и подаръци на участниците в състезанията за зрелостници на Филологическия факултет

Официалната церемония по обявяване на резултатите и връчване на награди на отличилите се и грамоти за участие в Състезанието по руски език за зрелостници „Я знаток русского языка" и Състезанието по български език и литература за зрелостници се състоя на 24 март 2018 г. - в Деня на Отворените врати на Филологическия факултет -  в 4. аудитория на Ректората на Пловдивския университет.

Отличилите се със знания по български език и литература и по руски език бяха приветствани от доц. д-р Константин Куцаров, доц. д-р Елена Гетова и доц. д-р Надя Чернева, заместник-декани на Филологическия факултет, които поздравиха присъстващите  за високите резултати в състезанията и ги увериха, че изборът им да учат във Филологическия факултет на  Пловдивския университет е правилен и отговаря на тенденциите в успешното професионално ориентиране и реализация в променящото се динамично обществено развитие.

Всички участници в състезанията получиха служебна бележка за кандидатстване, грамота за участие, а отличниците в Състезанието по български език и литература бяха наградени с полезни речници на съвременния български език. Участниците в Състезанието по руски език за зрелостници „Я знаток русского языка", проведено в Пловдив, Стара Загора, Бургас и Хасково – общо 167, от които 92 отличници,  получиха своите награди от отличниците в Състезанието през 2017 г. – вече първокурсници в специалностите „Руска филология" и „Български и руски език" Атанас, Детелина, Лия и Ралица. Отличени с диплом бяха и преподавателите-русисти, подготвили достойно представилите се зрелостници. 

Бъдещите студенти на Филологическия факултет разгледаха учебните зали на Университета, в Деканата се снимаха с тога и шапка, приемайки предизвикателството да си се представят като дипломирани бакалаври във Филологическия факултет на Пловдивския университет.